Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα μετά τις 8 Ιουλίου




Το δρόμο της διαθεσιμότητας με οριζόντια μέτρα και έως τις 8 Ιουλίου παίρνουν 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων με δύο τροπολογίες που αναμένεται να ενταχθούν εμβόλιμα στο πρώτο σχέδιο νόμου που βρίσκεται για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή...
Εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσής τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδουΣύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη πριν από λίγες ημέρες και παρά την άρνηση του μέχρι πρότινος υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη... Ο κ. Μανιτάκης έγινε δέκτης των δύο τροπολογιών που είχαν ετοιμάσει οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, αλλά αρνήθηκε να τις προωθήσει στη Βουλή υποστηρίζοντας το δικό του σχέδιο νόμου, που προέβλεπε διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους ύστερα από αξιολόγηση υπουργείων και φορέων τους, μέσω οργανογραμμάτων, από τα οποία θα προέκυπτε το πλεονάζον, για διαθεσιμότητα-κινητικότητα, προσωπικό.

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Άρθρο του κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου - Βουλευτή Ημαθίας


Η χώρα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Δεν μπορεί να παραδοθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού, σε αυτούς που θέλουν να επαναφέρουν την Ελλάδα στις πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.

Η κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα, είναι έτοιμη να στηρίξει μεταρρυθμίσεις. Αρκεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα είναι άτολμες, να βεβαιωθεί ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βάζουν τη χώρα σε μία άλλη τροχιά. Οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, θέλουν πολιτικούς που να τους λένε την αλήθεια, όσο σκληρή ή δύσκολη είναι αυτή.

Ο κ. Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.