Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Γιορτάστε την ή καταργήστε την στην Αλεξάνδρεια

arvanitidis2

Γράφει ο Δάσκαλος
Θεόδωρος Αρβανιτίδης
Ενώ άλλοι λαοί, που δεν έχουν δική τους ιστορία, καπηλεύονται την ιστορία των γειτόνων τους δημιουργώντας τη δικιά τους, εμείς αντί να τιμήσουμε την Τοπική μας Ιστορία κοιτάζουμε κάθε χρόνο να την παραγράφουμε.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια, 1912 – 2012, από την Απελευθέρωσης της περιοχής μας, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παρ’ όλα αυτά αντί να τιμήσουμε το γεγονός της ενσωμάτωσης της πόλης μας στον ελληνικό εθνικό κορμό οργανώνοντας εκδηλώσεις αντάξιες του γεγονότος αυτού, η Δημοτική Αρχή κάνει το αντίθετο. Το γιορτάζουμε και πάλι την επόμενη Κυριακή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ και ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΥΚΙΣΚΟΥ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ και ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΥΚΙΣΚΟΥ στην Αλεξάνδρεια  στις 11/11/2012

 Συντάκτης:
Παύλος Καπόγλου- Γεωπόνος- Ερευνητής Στέβιας και Λυκίσκου.

Παρακολουθώντας  τα προβλήματα της Ελληνικής  Γεωργίας  και  παράλληλα αφουγκραζόμενοι  την αγωνία των Ελλήνων  Αγροτών για αναζήτηση νέων και παραδοσιακών «εναλλακτικών καλλιεργειών στην Ελλάδα» με διεθνή ζήτηση, θεωρήσαμε σκόπιμη τη διεξαγωγή  Σεμιναρίου Στέβιας και ταυτόχρονα Ημερίδας Λυκίσκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 11/11/2012.

 Στο Σεμινάριο Στέβιας και στην Ημερίδα Λυκίσκου στην Αλεξάνδρεια στις 11/11/2012, θα αναφερθούμε λοιπόν σε δυο σημαντικές και κερδοφόρες καλλιέργειες:

Στη ΣΤΕΒΙΑ και  στον ΛΥΚΙΣΚΟ, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην αγροτική, στη βιομηχανική και  οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας  και να  προσφέρουν  διέξοδο από την παρούσα οικονομική  κρίση της.

1)    Η  ΣΤΕΒΙΑ είναι ένα μαγικό φυτό, που δίνει ζάχαρη 300 φορές πιο γλυκιά από τη τευτλοζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι χρήσιμη για τη διατροφή των σακχαροδιαβητικών, των παχύσαρκών και για υγιεινή διατροφή όλων μας